BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Khamis, 11 Jun 2009

Kerja Oh Kerja

Semalam aku kepenatan.
Balik kerja pukul 6.00 pm lebih.
Sepatutnya balik pukul 5.00 pm
Kalau kitorang kerja, dan bukan praktikal, boleh jugak claim untuk overtime.
Tapi ni dapat penat jek. Tak boleh claim untuk pape. Kerja free jek.
Sambung kerja kat rumah lagi.
Bukan buat kerja berat sangat pun.
Tapi just edit gambar jek.
Tolong penggerak2 rakan muda edit gambar untuk 26 parlimen di negeri Johor.
Setiap parlimen pulak, ada banyak program yang dianjurkan.
Senoneng kepala jadinya.
Benda tu dorang nak guna untuk hari ini.
Hari ni nak guna, baru semalam dorang push diri buat kerja.
Bagi gambar last2 minit.
Dah tu cerewet boleh tahan.
Last2 minit, mesin laminate rosak, printer pun sama.
Kertas laminate abis, & ntah berapa kali ganti catridge.
Semua mesin kat pejabat ni pun mogok agaknya sebab banyak sangat buat kerja.
Mesin pun tau penat, apatah lagi manusia.
Nasiblah.

Err, laporan nak dihantar untuk penialaian pensyarah pun tak siap lagi.
Lagi dua minggu nak abis praktikal.
Sepatutnya minggu ni kena hantar, tapi sentiasa kesuntukan masa.
Balik kerja dah lepak.
Terus pengsan atas katil.
Hujung minggu pun ada program.
Nasib baik aku just praktikal kat sini, kalau kerja kat sini, maybe aku pun tak tahan.

Salah sorang akak penggerak tu ada cakap, jangan apply kerja kat sini.
Sebabnya, banyak sangat kerja. Penat.
Kerja yang memerlukan banyak tenaga.
Selalu keluar ke tempat-tempat tertentu.

Tapi rezeki di mana-mana.
Zaman sekarang, bukan kita yang memilih kerja, tapi kerja yang memilih kita.
Jadi, bersyukur je la dengan apa adanya.

3 ulasan:

haruan tasek berkata...

kerja suusah pun kalau dah jadi otai kat kerja tu senang jadiknya

Monkey D Luffy berkata...

kat tmpt aku... budak praktikal yg OT kena bayar RM6 sejam tau

asis berkata...

biase la tu nme pown kje