BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sabtu, 21 Mac 2009

Satu hal yang nyata

Sejak akhir2 ni aku memang busy. Siang kelas, malam assignment. N, baru2 ni baru jek habis dinner fasa 1 & 2. Malam Anugerah Kinabalu dah berlalu, so ringanlah sikit beban. Hehe… Bukan aku yang terbeban, tapi kawan aku lah sebab dia tu setiausaha 2 MAK. Busy jek manjang lagi2 bila MAK semakin hampir. Aku yang buat assignment satu group dengan dia pun bertambah risau sebab assignment berlambak2 mintak disiapkan. Kebanyakkan assigment submit minggu 14 dan sekarang ni dah nak masuk minggu 12. Aduh. Tension giler aku macam ni. Nasib baik tak giler lagi. Minggu ni memang busy sebab dinner punya pasal n kelas pulak full sampai Jumaat sebab kelas ganti untuk minggu lepas. Tapi sekarang, kawan aku tu dah bebas dari projek tu. Setel pun akhirnya. Dan sekarang ni adalah masa untuk siapkan assignment yang berlambak tu.
Tapi bosan seyh. Terperap jek kat kolej ni. Kalau bukan kat kolej, kat APM la muka aku. Takde masa aku nak keluar pergi jalan2. Dah lah tension giler duk sini. Tu lah makanan aku tiap hujung sem duk kat sini. Tension3. nak fikir exam satu hal. Nak fikir assignment tu pulak satu hal. Dah tu, 3, 4, & 5 April aku kena pergi homestay kat N.9. Waaaa... Tak sabar rasanya. Akhirnya ada jugak tempat untuk aku lepaskan tension aku tu. Tapi, satu hal yang aku benci, 6 April tu kena tarikh untuk submit assignment pengurusan dan pentadbiran seni. Perghhh!! Dah lah satu habuk pun aku tak start lagi buat. Assignment individu pulak tu. Bukan tak nak mula, tapi tak tau nak mula dari mana. Dan aku tak paham pun kehendak soalan. Aku tanya semua kawan2 aku, tapi dorang tanya aku balik. Waaaaaaaa… Camne ni??? Huhuhu…
Tu baru satu hal. Satu hal lagi pulak, petang Jumaat tu, terpaksa la ponteng kelas animasi. Sayang woo ponteng kelas tu. Kelas tu best. Selain best, lecturer pulak sporting giler2. kelas tiga jam memang langsung tak terasa. Sebab aku memang suka aktiviti yang menggunakan kemahirang berkomputer. Hahaha… Aku paling tak suka kalau pergi ke kelas melanguk jek sepajang kuliah, n tak suka jugak kalau g kelas asyik menyalin dari start sampai akhir kelas. Huhuhu… Itu semua buat aku mengantuk, dan ubatnya adalah tidur. Wahaha… Biasanya aku tidur time kat dewan kuliah jek la. Kat kelas tutorial atau pun kuliah kat bilik seminar aku tak berani nak tidur. Hehe... Takut kantoi. Tu lah tabiat buruk aku. Nasib baik kawan2 aku takde yang perangai macam aku ni. Huhu...

Tadi, aku bukak blog member aku. Saja2 jek aku bukak. Memang aku salu bukak pun blog dia tu, just tak add dia jek. Tadi jugak, aku baru tau yang kawan aku si Ayu Toya tu buat blog. Emm... Sebenarnya sebelum aku bukak blog member aku tu, aku tak tau pun yang member2 kat sini ramai yang dah de blog. Tapi takpe. Blog aku masih lagi menjadi suatu rahsia. Aku takut jek nanti2 kang kantoi kat kawan aku. Ish, payah2. harap2 jek la dia tu tak rajin meng ’usya’ blog orang lain. Aku tak suka kalau kawan aku tau apa yang aku buat. Walaupun dia kawan baik aku. Sahabat aku. Even dia mak abah aku pun aku tak suka dia amik tau hal aku. Biarlah aku dengan dunia aku. So, biarlah rahsia.

1 ulasan:

Monkey D Luffy berkata...

lama2 kawan ko jumpa gak blog ni... jeng3

p/s: patutlah ko jarang update... bz ek