BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, 24 Mac 2009

Lagu jiwang. Apa kaitannya dengan aku?

Hari ni hari Selasa. Aku memang takde kelas hari Selasa, jadi tak la aku busy sangat. Tambah2 lagi, minggu ni aku takde kelas hari Jumaat sebab lecturer pergi ke Labuan. Memandangkan aku tak berapa nak busy, jadi aku pun siapkan la assignment individu yang aku tangguh2 dari awal sem dulu. Hehe… Tapi masalahnya, bila aku asyik buat assignment jek, kebosanan mula datang melanda. Aku yang memang cepat bosan kalo asyik wat benda yang sama jek mulalah godeh2 laptop aku ni. Jadi, untuk menghilangkan kebosanan yang teramat sangat ni, aku bukak foder my music aku tu. Bosan sebab aku asyik dengar lagu yang sama jek. Tiap2 satu folder aku bukak. Cari2 lagu yang best2. Tapi malangnya, semua tu lagu lama2 da. Lagu baru pulak aku dah salu sgt dengar. Boring seyh. Takpelah, lagu lama pun lama lah, janji best. Aku layan jek semua lagu2 yang best ni.

Tapi, ada something yang menarik perhatian aku. Dalam setiap folder yang menyimpan lagu2 aku tu, mesti terselit lagu2 jiwang. Erk. Sejak bila aku jadik jiwang ni?? Jangan salahkan aku kenapa aku menjadi jiwang tetiba. Sebelum aku sambung belajar kat sini dulu, aku tak layan pun lagu2 jiwang ni. Kalau kat rumah, aku salu bukak radio Era atau Hot fm jek. Mak aku punya taste pulak, metilah Sinar fm. Lagu2 mengantuk bagi aku. Tapi aku dengar jek la, takkan nak gaduh pulak dengan mak kan?? Tapi kat sini, aku teramat jarang mendengar radio kecuali aku balik rumah. Ish, rindunya kat umah. Huhu.

Masa sem 1, sorang kawan baik aku, si T, suka lagu2 lama. Masa tu aku baru2 jek kenal dia. Aku selalu jugak cakap kat dia, ko ni jiwang jgk ek. Dia kata best apa lagu lama2 berbanding lagu sekarang. Aku wat dek jek. Setiap orang kan berlainan citarasa. Masa tu aku belum ada laptop lagi, just mp4 jek yang aku ada. Selalu aku dengar lagu2 korea je sebab dia best. Rumet aku pulak masa tu baru2 putus cinta. Dia siap tulis lagi lirik lagu jiwang. Aku masih ingat lagi tajuknya. Mahligaimu Dari Air Mataku. Gitu la kot tajuknya. Dah dia buat gitu, aku diamkan jek la. Tapi dalam hati berkata jugak yang dia ni jiwang giler si Q ni. Maklumlah orang baru putus cinta. Tu lah, budak2 lagi dah pandai nak bercinta. Bagi aku pulak, lagu2 jiwang ni untuk orang yang putus cinta jek. N untuk orang yang bercintan cintun.

Masuk sem 2, rumet aku dah ada laptop. Aku pun sama. Masa tu dia masih macam dulu. Suka dengar lagu jiwang. Dan aku diperkenalkan dengan lagu2 jiwang bermula pada saat itu. Dah dia on lagu tu kuat2, takkan aku nak tutup telinga sepanjang masa kan?? Dari awal sem sampai akhir sem dia still dengan lagu jiwang dia tu. Padahal dia dah jumpa pengganti dan sedang berbahagia. Pelik2. Err, masa tu aku yang selalu dengar lagu dia tu, naik hafal dah lagu2 tu semua. Heheh... Makin lama aku dengar makin best la pulak lagu2 ni. Haih. Aku makin goyah dan mula terpengaruh dengan lagu jiwang. Terpengaruh dari si Q la ni. Kalau tak, tentu sekarang ni aku tak layan lagu2 camni. Akibatnya, sekarang ni pulak aku yang selalu layan lagu2 jiwang. Apa nak jadik ni?? Akukah itu?? Huhu...

So, kesimpulannya, adakah aku sedang putus cinta??

2 ulasan:

Monkey D Luffy berkata...

jom lah kita jiwang... aku pun single... kakaka

Monkey D Luffy berkata...

jom lah kita jiwang... aku pun single... kakaka