BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, 3 Mac 2009

Realiti di sebalik sebuah fantasi

Tadi kawan aku datang bilik aku. Dia tengok desktop background aku ni. Hasil gambar yang aku edit. Saja jek nak tunjuk hasil kerja aku kat dia. Tapi dia pulak boleh cakap kat aku, ‘hiduplah kau dengan fantasi kau tu’. Pedas jugak ayat dia ni, tapi aku tak sentap pun. Aku senyum jek. Dah biasa dah. Heheh... Aku kan manusia takde perasaan. Bak kata adik aku lah.
Bagi aku tak salah pun hidup dalam dunia fantasi, asalkan kita tau had kita sampai mana. Kadang2 bila berdepan dengan realiti jek, kita jadi penat. So, release kan otak anda dengan berfantasi. Heheh... Ala, aku just letakkan pic aku n Lee Dong Wook jek kat dlm wallpaper yang aku edit tu. Lainlah kalau aku letak pic aku dengan si dia tu. Kalau yang tu, memang namanya perasan tahap habis2an. Lee Dong Wook tu kan salah sorang artis Korea yang aku minat sangat. Sebab dia cute. Memang padan la dengan aku. Haha... Perasan sungguh aku ni. Tak salah pun aku letak pic dia dengan aku kan? Setakat sebagai fans dia jek, bukan aku nak sangat pun Lee Dong Wook 2.
Bagi aku kadang2 berfantasi boleh menjadikan kita rasa happy. Tapi fantasi tu kenalah berlimit. Jangan main taram jek. N janganlah pulak berfantasi yang bukan2. Yang tu agak bahaya sikitlah. Aku ni pulak, jenis yang kuat berangan. Heheh... Tu lah, lahir hujung bulan empat, kena la jugak tempias mereka yang lahir dalam bulan lima. Dikatakan orang yang lahir bulan lima ni kuat berangan, n aku pun termasuklah dalam kategori itu.
Kata Dr HM Tuah, tak salah kita berangan. Itu adalah permulaan kepada sebuah pencapaian cita2. Erk, apa ayat aku ni? Ni aku la yang cakap. Lebih kurang gitulah kot. Okeylah, pasal yang kawan aku cakap tu, sebenarnya, aku bukan nak tunjuk sangat pun muka aku dengan si pelakon tu. Tapi sebenarnya, aku nak tunjukkan jek salah satu hasil seni aku dalam mengedit gambar ni. Aku kenalah mempertajamkan skill yang ada untuk gunakan photoshop n illustrator. Kata tutor, kita kena rajin explore benda tu. Tu jek sebabnya. Lagipun, muka si pelakon tu jek yang hensem n menepati kriteria aku untuk diedit. Pic dia jek yang ada dalam simpanan aku ni. Takkan aku nak letak muka Pak Lah pulak kat situ, kan? Nanti lagi lah kau kata aku tak sedar diri. Huhu...
Lagipun, kalau letak muka Lee Dong Wook 2, sedap sikitlah mata aku memandang. Rajin sikit aku nak bukak laptop, n buat assignment. Heheh... Jangan kau jealous, kawanku...

1 ulasan:

K-chan [Ashura] berkata...

Hehe, aku pun suka berfantasi tapi bak kata kau, takdelah sampai melampau, kan?