BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Isnin, 16 Mac 2009

Malam kebudayaan FAPM

Lama dah tak update blog ni. Rindu pulak rasa. Ceh…macam la sebelum2 ni rajin sangat post new entry kat sini. Hehe… Actually, aku busy sikit dengan FAPM baru2 ni. Walaupun aku bukan ajk, but aku datang gak beri sokongan, n lagi2 aku terlibat dalam acara malam penutup. Nyanyian akustik lagu kanak2. Huhu…jadi kanak2 jap.
Ini 1st time aku buat persembahan, 1st time kena mekap n dimekapkan. Ala, pendek kata, pengalaman pertama la terlibat dalam persembahan. Huhu… Malu giler aku. Nasib baik tak ramai sangat yang datang malam tu.

1st time kena mekap n dimekapkan. Aku malu2 gak, n ada rasa tak selesa. Yela, muka aku dah jadi macam opera. Hilang kecomelan aku sekejap. Ini semua hasil tangan dari Mr. Tutor n Kak D sebagai pembantu Mr. Tutor. Hehe... Pandai aku bagi nama gelaran kat dorang.

Kalo nak tau, kat kelas aku dengan kawan aku yang nama Ayu Toya ni memang selalu jadi wanted la. Kitorang berdua antara pelajar yang paling senyap. Tapi dalam diam aku selalu memberontak n membantah kata Mr. Tutor tu. Tapi semalam, time dia yang solekkan aku, aku jadik pelajar yang paling banyak karenah. Hahaha... Pelajar yang sebelum2 aku just menyerah je time kena solek tu, tapi bila time aku, aku paling banyak songeh. Ha, tu lah... Bak kata orang, air yang tenang tu jangan disangka tiada buaya. Err, gitu kot lebih kurang.

Last2 sekali, bila da selesai dia transformasikan muka aku, dia kata ‘nak aje saya sepak2 budak ni.’ Tapi dalam nada gurauan la. Hahaha... Memang dia membebel jek sepanjang dia solekkan aku tu. Lelaki beb. Aku pulak perempuan. Ish, mana selesa. N dia bukan lelaki lembut, but straight. Tu la, bila aku diam dia suruh aku bercakap, n bila aku bercakap, banyak karenah pulak. Kan dah.

Walaupun ni 1st time aku n kebanyakan kawan2 wat performance, tapi kitorang memang enjoy malam tu. Pengalaman yang bermakna la dalam hidup aku. N, sesi post mortem pun berjalan dengan lancar. Walaupun ada sedikit kekurangan, tapi yang penting, kami berpuas hati. Hubungan dengan kawan2 yang lain pun semakin rapat n hope lepas ni boleh jadi lebih rapat lagi. Diari hidupku pada 15 March 2009 tertutup dengan satu pengalaman baru yang bermakna.

2 ulasan:

Monkey D Luffy berkata...

napa dia x sepak jer... hik3

K-chan [Ashura] berkata...

FAPM tu... Apa? Tapi macam best lah!